Polityka prywatności i regulamin

Polityka prywatności

INFORMACJE OGÓLNE

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa reguły przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług Portalu.
  2. W trosce o bezpieczeństwo udostępnionych nam danych stworzyliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i nieustannie weryfikujemy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także najrozmaitszych aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.
  3. Dane Osobowe przetwarzane są dzięki zgodzie wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa uprawniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu urzeczywistniania zawartej pomiędzy stronami umowy.
  4. Serwis realizuje funkcje gromadzenia informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
    1. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
    2. poprzez zbieranie plików “cookies”.
  5. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.
  6. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z przeznaczenia konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego
  7. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom nieupoważnionym, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
  8. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam udostępniła. Osoba ta ma także możność do edycji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
  9. Zastrzegamy sobie możliwość zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, lub też zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  10. W Serwisie mogą ukazać się linki do zewnętrznych witryn. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis zrozum-psychologie.pl Strony te mogą mieć własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi radzimy się zapoznać.
  11. W przypadku wątpliwości co któregokolwiek z zapisów tejże polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – KONTAKT Z NAMI.

Regulamin

  1. Postanowienia ogólne
  2. Definicje
  3. Rodzaj i zakres usług elektronicznych
  4. Warunki świadczenia i zawierania umów o świadczenie usług elektronicznych
  5. Tryb postępowania reklamacyjnego
  6. Własność intelektualna
  7. Postanowienia końcowe

 

  1. POSTANOWIENIA OGÓLNE
    • Strona http://www.zrozum-psychologie.pl.pl/ funkcjonuje na zasadach zawartych w tymże Regulaminie.
    • Regulamin określa rodzaje i zakres usług świadczonych drogą elektroniczną przez Stronę http://www.zrozum-psychologie.pl.pl/, reguły świadczenia tych usług, warunki zawierania i rozwiązywania umów o świadczenie usług drogą elektroniczną, a także tryb postępowania reklamacyjnego.
    • Regulamin określa rodzaje i zakres usług świadczonych drogą elektroniczną przez Stronę http://www.zrozum-psychologie.pl.pl/, zasady świadczenia tych usług, warunki zawierania i rozwiązywania umów o świadczenie usług drogą elektroniczną, a także tryb postępowania reklamacyjnego.
    • Wszyscy Usługobiorcy z chwilą podjęcia czynności zmierzających do korzystania z Usług Elektronicznych Strony http://www.zrozum-psychologie.pl.pl/, zobowiązany jest do przestrzegania postanowień tegoż Regulaminu. W kwestiach nieuregulowanych w tymże Regulaminie funkcjonują przepisy
      • Ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.),
      • Ustawy o prawach konsumenta z dnia 30 maja 2014 r. (Dz. U. 2014 poz. 827),
      • Ustawy Kodeks cywilny z dnia 23 kwietnia 1964 r. (Dz. U. nr 16, poz. 93 ze zm.) oraz inne właściwe przepisy prawa polskiego.
  2. DEFINICJE
    • FORMULARZ KONTAKTOWY – formularz dostępny na Stronie http://www.zrozum-psychologie.pl.pl/ umożliwiający Usługobiorcy bezpośredni kontakt z Usługodawcą.
    • REGULAMIN – niniejszy regulamin Strony.
    • USŁUGODAWCA – twórcy portalu.
    • USŁUGOBIORCA – osoba fizyczna, osoba prawna albo jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej, której ustawa przyznaje zdolność prawną korzystająca z Usługi Elektronicznej.
    • USŁUGA ELEKTRONICZNA – usługa świadczona drogą elektroniczną przez Usługodawcę na rzecz Usługobiorcy za pośrednictwem Strony.
  3. RODZAJ I ZAKRES USŁUG ELEKTRONICZNYCH
    • Usługodawca daje sposobność za pośrednictwem Strony na korzystanie z Usług Elektronicznych takich jak: korzystanie z Formularza Kontaktowego,
    • Świadczenie Usług Elektronicznych na rzecz Usługobiorców odbywa się według zasad zawartych w Regulaminie.
  4. WARUNKI ŚWIADCZENIA I ZAWIERANIA UMÓW O ŚWIADCZENIE USŁUG ELEKTRONICZNYCH
    • Świadczenie Usług Elektronicznych zawartych w rozdziale III pkt. 1 Regulaminu przez Usługodawcę jest nieodpłatne.
    • Okres na jaki umowa zostaje zawarta: umowa o świadczenie Usługi Elektronicznej polegającej na umożliwieniu wysłania wiadomości za pośrednictwem Formularza Kontaktowego podpisywana jest na czas oznaczony i ulega rozwiązaniu z chwilą wysłania wiadomości albo zaprzestania jej wysyłania przez Usługobiorcę.
    • Wymagania techniczne konieczne do współpracy z systemem teleinformatycznym, którego używa Usługodawca:
      • komputer z dostępem do Internetu,
      • dostęp do poczty elektronicznej,
      • przeglądarka internetowa,
      • włączenie w przeglądarce internetowej Cookies oraz Javascript.
    • Usługobiorca zobowiązany jest do używania Strony w sposób zgodny z prawem i dobrymi obyczajami mając na uwadze poszanowanie dóbr osobistych i praw własności intelektualnej osób trzecich.
    • Usługobiorca zobowiązany jest do implementowania danych zgodnych z prawdą.
    • Usługobiorcę obowiązuje zakaz dostarczania treści o charakterze bezprawnym.
  5. TRYB POSTĘPOWANIA REKLAMACYJNEGO
    • Reklamacje związane ze świadczeniem Usług Elektronicznych przez Usługodawcę:
      • Reklamacje związane ze świadczeniem Usług Elektronicznych za pośrednictwem Strony Usługobiorca ma prawo składać za pośrednictwem formularza kontaktowego.
      • W powyższej wiadomości e-mail, powinno się podać jak najwięcej szczegółów i okoliczności dotyczących przedmiotu reklamacji, przede wszystkim rodzaj i termin zajścia nieprawidłowości oraz dane kontaktowe. Podane informacje bardzo ułatwią i przyspieszą przeanalizowanie reklamacji przez Usługodawcę.
      • Rozpatrzenie reklamacji przez Usługodawcę ma miejsce niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni.
      • Odpowiedź Usługodawcy w sprawie reklamacji jest wysyłana na adres e-mail Usługobiorcy zamieszczony w zgłoszeniu reklamacyjnym lub w inny podany przez Usługobiorcę sposób.
  6. WŁASNOŚĆ INTELEKTUALNA
    • Wszystkie treści zamieszczone na stronie internetowej pod adresem http://www.zrozum-psychologie.pl.pl/ korzystają z ochrony prawno autorskiej i są własnością http://www.zrozum-psychologie.pl.pl/ Usługobiorca ponosi pełną odpowiedzialność za szkodę uczynioną Usługodawcy, będącą następstwem użycia którejkolwiek zawartości witryny http://www.zrozum-psychologie.pl.pl/, bez zgody Usługodawcy.
    • Wszelkie wykorzystanie przez kogokolwiek, bez wyraźnej pisemnej zgody Usługodawcy, jakiegokolwiek z elementów składających się na treść i zawartość strony http://www.zrozum-psychologie.pl.pl/ stanowi naruszenie prawa autorskiego przysługującego Usługodawcy i skutkuje odpowiedzialnością cywilnoprawną oraz karną.
  7. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
    • Umowy zawierane za pośrednictwem Strony zawierane są zgodnie z prawem polskim.
    • W przypadku niezgodności którejkolwiek części Regulaminu z aktualnym prawem, w miejsce zakwestionowanego przepisu Regulaminu zastosowanie mają właściwe przepisy prawa polskiego.